Ma-vrij 08.00 tot 21.00u

IJsselburcht 3, 6825 BS Arnhem

De Overmaat 80, 6831 AJ Arnhem

Gem. beoordeling 9,6

Shockwave

Shockwavetherapie is dé behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten en is wetenschappelijk bewezen effectief. Denk hierbij aan klachten zoals onder andere een tenniselleboog, hielspoor, scheenbeenvliesontsteking en verkalking van spier- en peesweefsel al binnen enkele behandelingen is de pijn vermindert of zelfs verdwenen.

Hoe werkt shockwavetherapie

Er zijn verschillende soorten shockwavetherapie waarbij de technieken en de toepassingen verschillen. Bij Fysiotherapie Overbeek werken we met radiale shockwavetherapie. Middels een behandelkop worden er drukgolven het lichaam ingestuurd wat zorgt voor trillingen in de aangedane pees, spier of het gewricht. Hierdoor wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam extra aangesproken.

Effectiviteit van shockwavetherapie

Shockwave therapie is wetenschappelijk aangetoond en zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie, vernieuwing van cellen en de aanmaak van groeihormonen. Het vermindert direct de pijn waardoor u makkelijker kan bewegen wat ook weer bijdraagt aan uw herstel. Hierdoor voorkomt het onnodig veel behandelingen.

Welke pijnklachten kunnen worden opgelost met shockwavetherapie?

Shockwavetherapie is zeer effectief bij pees, spier en gewrichtspijn. Wanneer de klachten al lang bestaan neemt het zelf herstellend vermogen van het lichaam af. Shockwavetherapie bevordert dit eigen vermogen.

Behandelindicaties zijn onder andere:

 • Hielspoor/ pijn onder de voet
 • Achillespeesklachten
 • Kniepeesklachten
 • Scheenbeenvliesontsteking
 • Piriformis/bilklachten
 • Schouderpeesklachten
 • Tenniselleboog
 • Golferselleboog
 • Peesklachten in de pols
 • Dupuytren
 • Triggerfingers

Wilt u meer weten?

Over uw eerste afspraak of de behandeling. Neem dan contact met ons op voor meer informatie of voor een eerste, laagdrempelige afspraak. We helpen u graag!

Welke pijnklachten kunnen worden opgelost met shockwavetherapie?

Heeft u vragen?

Locatie IJsselburcht

Locatie SportCity

Parkeren

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom onze locaties. Voor de hoofdingang zijn er een aantal parkeerplekken voor bezoekers. Mochten deze vol staan dan kunt u op een van de andere parkeerplaatsen parkeren. 


Toegankelijkheid

Onze locaties bevinden zich op de begane grond en is middels grote deuren en brede gangen rolstoelvriendelijk. Ook kunt u gebruik maken van de invalidentoilet.


Fysiotherapie aan huis

Indien u net geopereerd bent of u heeft in overleg met uw huisarts of specialist een indicatie voor fysiotherapie aan huis dan is dit mogelijk binnen een straal van 5km van de praktijk. Graag verzoeken we u dit tijdens het plannen van uw eerste afspraak aan te geven. Behandeling aan huis is alleen mogelijk wanneer er een indicatie voor aanwezig is.

De missie van Fysiotherapie Overbeek is om de kwaliteit van de fysiotherapie te verbeteren door middel van persoonlijk contact en door het bieden van resultaatgerichte fysiotherapie.

Maandag

8:00 - 21:00

dinsdag

8:00 - 21:00

Woensdag

8:00 - 21:00

donderdag

8:00 - 21:00

Vrijdag

8:00 - 17:00