Ma-vrij 08.00 tot 21.00u

IJsselburcht 3, 6825 BS Arnhem

De Overmaat 80, 6831 AJ Arnhem

Gem. beoordeling 9,6

Scoliose management Arnhem

Scoliose is een aandoening van de rug waarbij de wervelkolom zijwaartse bochten en draaiingen bevat. Vaak ontstaat een scoliose vanuit erfelijke aanleg en verergert deze tijdens de groei.

Een scoliose kan ook secundair ontstaan vanuit een beenlengteverschil. Indien de scoliose zeer ernstig is dan er besloten worden een deel van de wervelkolom operatief vast te zetten. Uiteraard willen we dit zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is het belangrijk dat de behandeling in het ziekenhuis wordt aangevuld met gespecialiseerde fysiotherapie.


Het doel van de fysiotherapie bij een scoliose is de houding te optimaliseren, de spieren sterker te maken en bijkomende klachten te voorkomen of dan wel te verminderen. De behandeling wordt aangepast op de cliënt maar vaak bestaat de behandeling uit houdingsscholing, krachtoefeningen, ademoefeningen, lichte mobilisaties, het losmaken van bindweefsel en het tapen om de scoliose te sturen.


Ook indien u of uw kind al geopereerd is blijft fysiotherapie belangrijk. We kunnen de klachten verder verminderen dan wel voorkomen. Hierbij moet het litteken soepel zijn en ook de wervels die niet zijn vastgezet hebben zoveel mogelijk bewegelijkheid nodig om de beperking van de vastgezette wervels op te vangen zodat u wel mobiel blijft. 


Wij hebben al vele cliënten voor u naar tevreden geholpen. Onze fysiotherapie wordt door onze cliënten beoordeeld met een 9,6.

Wilt u meer weten?

Over uw eerste afspraak of de behandeling. Neem dan contact met ons op voor meer informatie of voor een eerste, laagdrempelige afspraak. We helpen u graag!

Heeft u vragen?

Locatie IJsselburcht

Locatie SportCity

Parkeren

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom onze locaties. Voor de hoofdingang zijn er een aantal parkeerplekken voor bezoekers. Mochten deze vol staan dan kunt u op een van de andere parkeerplaatsen parkeren. 


Toegankelijkheid

Onze locaties bevinden zich op de begane grond en is middels grote deuren en brede gangen rolstoelvriendelijk. Ook kunt u gebruik maken van de invalidentoilet.


Fysiotherapie aan huis

Indien u net geopereerd bent of u heeft in overleg met uw huisarts of specialist een indicatie voor fysiotherapie aan huis dan is dit mogelijk binnen een straal van 5km van de praktijk. Graag verzoeken we u dit tijdens het plannen van uw eerste afspraak aan te geven. Behandeling aan huis is alleen mogelijk wanneer er een indicatie voor aanwezig is.

De missie van Fysiotherapie Overbeek is om de kwaliteit van de fysiotherapie te verbeteren door middel van persoonlijk contact en door het bieden van resultaatgerichte fysiotherapie.

Maandag

8:00 - 21:00

dinsdag

8:00 - 21:00

Woensdag

8:00 - 21:00

donderdag

8:00 - 21:00

Vrijdag

8:00 - 17:00