Ma-vrij 08.00 tot 21.00u

IJsselburcht 3, 6825 BS Arnhem

(+31) 06 395 317 39

Gem. beoordeling 9,6

Scoliose management Arnhem

Scoliose is een aandoening van de rug waarbij de wervelkolom zijwaartse bochten en draaiingen bevat. Vaak ontstaat een scoliose vanuit erfelijke aanleg en verergert deze tijdens de groei.

Een scoliose kan ook secundair ontstaan vanuit een beenlengteverschil. Indien de scoliose zeer ernstig is dan er besloten worden een deel van de wervelkolom operatief vast te zetten. Uiteraard willen we dit zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is het belangrijk dat de behandeling in het ziekenhuis wordt aangevuld met gespecialiseerde fysiotherapie.


Het doel van de fysiotherapie bij een scoliose is de houding te optimaliseren, de spieren sterker te maken en bijkomende klachten te voorkomen of dan wel te verminderen. De behandeling wordt aangepast op de cliënt maar vaak bestaat de behandeling uit houdingsscholing, krachtoefeningen, ademoefeningen, lichte mobilisaties, het losmaken van bindweefsel en het tapen om de scoliose te sturen.


Ook indien u of uw kind al geopereerd is blijft fysiotherapie belangrijk. We kunnen de klachten verder verminderen dan wel voorkomen. Hierbij moet het litteken soepel zijn en ook de wervels die niet zijn vastgezet hebben zoveel mogelijk bewegelijkheid nodig om de beperking van de vastgezette wervels op te vangen zodat u wel mobiel blijft. 


Wij hebben al vele cliënten voor u naar tevreden geholpen. Onze fysiotherapie wordt door onze cliënten beoordeeld met een 9,6.

Wilt u meer weten?

Over uw eerste afspraak of de behandeling. Neem dan contact met ons op voor meer informatie of voor een eerste, laagdrempelige afspraak. We helpen u graag!

Heeft u vragen?

De missie van Fysiotherapie Overbeek is om de kwaliteit van de fysiotherapie te verbeteren door middel van persoonlijk contact en door het bieden van resultaatgerichte fysiotherapie.

Maandag

8:00 - 21:00

dinsdag

8:00 - 21:00

Woensdag

8:00 - 21:00

donderdag

8:00 - 21:00

Vrijdag

8:00 - 17:00