Ma-vrij 08.00 tot 21.00u

IJsselburcht 3, 6825 BS Arnhem

De Overmaat 80, 6831 AJ Arnhem

Gem. beoordeling 9,6

Oncologische revalidatie Arnhem

In onze praktijk kunt u terecht voor oncologische fysiotherapie. Wanneer u van uw arts de diagnose ‘kanker’ te horen heeft gekregen, dan is dat natuurlijk een grote klap. Uw leven zal nooit meer hetzelfde zijn. U gaat een zeer zware periode tegemoet met meerdere behandelingen. Middels oncologische revalidatie kunnen wij de nadelige effecten van de behandeling verminderen.

Onze fysiotherapeuten helpen u graag. We kijken niet alleen naar de locatie waar de pijn zit maar we achterhalen de oorzaak. Waarschijnlijk net zoals bij onze andere cliënten, zit de oorzaak van uw pijn niet op de plek waar u de pijn voelt. Door deze aanpak zorgen wij voor sneller resultaat en meestal een blijvend effect.

Wat doet de oncologische fysiotherapeut in Arnhem?

Onze oncologische fysiotherapeut helpt u met het verlichten van klachten in verschillende fases van de ziekte. De eerste fase is de zogenaamde curatieve fase voor of tijdens uw behandelingen. De oncologische fysiotherapeut helpt in die fase om het verlies van functie te beperken. Hierdoor vergroot u de kans om fysiek actief te blijven tijdens de behandeling. 


Ook kunnen wij u helpen na de afloop van de medisch oncologische behandeling. Na de behandeling kunnen veel lichamelijke bijwerkingen optreden. Van vermoeidheid en verminderde kracht tot en met vochtophoping. Middels fysiotherapeutische revalidatie kunnen wij u helpen om uw klachten te verminderen of te verhelpen en u beter te laten functioneren in de maatschappij.


Zit u in de palliatieve fase? Dat is natuurlijk verschrikkelijk, want dat betekent dat de ziekte niet meer genezen kan worden. De oncologie fysiotherapeut kan u helpen de bijkomende klachten te verminderen of stabiel te houden. Hierdoor kunnen we uw kwaliteit van leven zo aangenaam mogelijk maken. Ook in deze terminale fase kunnen wij u nog begeleiden. 


We trachten de pijn en benauwdheidsklachten te verlichten en kunnen zorgen voor vermindering van angst. Daarnaast kunnen we u meer ontspanning geven en helpen bij het creëren van een comfortabele lighouding.

In onze praktijk in Arnhem hebben wij veel ervaring met oncologie fysiotherapie. De oncologie fysiotherapeut heeft meerdere cursussen gevolgd binnen de oncologie en oedeemtherapie is daarnaast recent afgestudeerd met master oncologie fysiotherapeut. 


Uw gespecialiseerde oncologie fysiotherapeut is daarom altijd alert op mogelijke bijwerkingen van de oncologische behandelingen en kan u met een gerust hart ondersteunen bij het halen van uw doelen. Dit heeft al voor tevreden cliënten gezorgd. Onze behandelingen worden door onze cliënten beoordeeld met een 9.6.

Wilt u meer weten?

Over uw eerste afspraak of de behandeling. Neem dan contact met ons op voor meer informatie of voor een eerste, laagdrempelige afspraak. We helpen u graag!

De voordelen van oncologie fysiotherapie

Heeft u vragen?

Locatie IJsselburcht

Locatie SportCity

Parkeren

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom onze locaties. Voor de hoofdingang zijn er een aantal parkeerplekken voor bezoekers. Mochten deze vol staan dan kunt u op een van de andere parkeerplaatsen parkeren. 


Toegankelijkheid

Onze locaties bevinden zich op de begane grond en is middels grote deuren en brede gangen rolstoelvriendelijk. Ook kunt u gebruik maken van de invalidentoilet.


Fysiotherapie aan huis

Indien u net geopereerd bent of u heeft in overleg met uw huisarts of specialist een indicatie voor fysiotherapie aan huis dan is dit mogelijk binnen een straal van 5km van de praktijk. Graag verzoeken we u dit tijdens het plannen van uw eerste afspraak aan te geven. Behandeling aan huis is alleen mogelijk wanneer er een indicatie voor aanwezig is.

De missie van Fysiotherapie Overbeek is om de kwaliteit van de fysiotherapie te verbeteren door middel van persoonlijk contact en door het bieden van resultaatgerichte fysiotherapie.

Maandag

8:00 - 21:00

dinsdag

8:00 - 21:00

Woensdag

8:00 - 21:00

donderdag

8:00 - 21:00

Vrijdag

8:00 - 17:00