Ma-vrij 08.00 tot 21.00u

IJsselburcht 3, 6825 BS Arnhem

De Overmaat 80, 6831 AJ Arnhem

Gem. beoordeling 9,6

Oedeemtherapie Arnhem 

In onze praktijk in Arnhem kunnen wij u middels oedeem fysiotherapie behandelen. Maar wat is oedeem precies, vraagt u zich ongetwijfeld af.

Oedeem is een veelvoorkomend probleem waarbij er vochtophoping in het lichaam plaatsvindt. Hierdoor kan een lichaamsdeel opzwellen, met kwalijke gevolgen van dien. Oedeem komt voor in veel verschillende soorten en maten. De oedeem zoals hierboven is beschreven, maar bijvoorbeeld ook lipoedeem en lymfeoedeem. Heeft u hier last van? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een oedeem fysiotherapeut. In onze praktijk kunt u bijvoorbeeld terecht voor lymfedrainage, maar ook voor vele andere behandelingen.

Oorzaken van oedeem

Als het gaat om oedeem, dan kunnen er veel oorzaken aan ten grondslag liggen. Een oorzaak van oedeem ligt bijvoorbeeld in hartfalen. Maar ook kanker (oncologie), nierziekten, ondervoeding, erfelijke aanleg of een slechte doorbloeding kunnen een oorzaak zijn. 


Onze oedeem fysiotherapeut richt zich allereerst op de oorzaken van de klachten. Het is belangrijk om daar veel aandacht aan te besteden, want alleen dan wordt er duurzaam resultaat geboekt. In onze praktijk in Arnhem stemmen we de behandeling af op de oorzaken van uw klachten, in plaats van enkel op de symptomen.


Een andere mogelijke oorzaak van vochtophoping is een operatie. Regelmatig ontstaat er oedeem na een operatie. Wij kunnen u dus ook helpen bij revalidatie na ziekenhuisbehandelingen. Wij garanderen kwaliteit als het gaat om oedeem fysiotherapie.

De behandeling van het probleem verschilt per persoon. Wij leggen de focus namelijk op de persoon en kijken wat de oorzaken zijn van uw problemen. Vervolgens kunnen we op basis van die vaststelling een juiste behandelingsmethode opzetten. 


Ons streven is om zo snel mogelijk de klachten te verminderen. Daarbij kunt u denken aan klachten door lymfoedeem, lipoedeem en veneus oedeem.

Wilt u meer weten?

Over uw eerste afspraak of de behandeling? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag zo snel mogelijk van uw klachten af.

Waar is de oedeem
behandeling op gericht?

Heeft u vragen?

Locatie IJsselburcht

Locatie SportCity

Parkeren

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom onze locaties. Voor de hoofdingang zijn er een aantal parkeerplekken voor bezoekers. Mochten deze vol staan dan kunt u op een van de andere parkeerplaatsen parkeren. 


Toegankelijkheid

Onze locaties bevinden zich op de begane grond en is middels grote deuren en brede gangen rolstoelvriendelijk. Ook kunt u gebruik maken van de invalidentoilet.


Fysiotherapie aan huis

Indien u net geopereerd bent of u heeft in overleg met uw huisarts of specialist een indicatie voor fysiotherapie aan huis dan is dit mogelijk binnen een straal van 5km van de praktijk. Graag verzoeken we u dit tijdens het plannen van uw eerste afspraak aan te geven. Behandeling aan huis is alleen mogelijk wanneer er een indicatie voor aanwezig is.

De missie van Fysiotherapie Overbeek is om de kwaliteit van de fysiotherapie te verbeteren door middel van persoonlijk contact en door het bieden van resultaatgerichte fysiotherapie.

Maandag

8:00 - 21:00

dinsdag

8:00 - 21:00

Woensdag

8:00 - 21:00

donderdag

8:00 - 21:00

Vrijdag

8:00 - 17:00