Ma-vrij 08.00 tot 21.00u

IJsselburcht 3, 6825 BS Arnhem

De Overmaat 80, 6831 AJ Arnhem

Gem. beoordeling 9,6

Chronische pijn en behandeling met Reducept

Chronische pijn is pijn die al lange tijd bestaat. Dit kan op één of meerdere plek(ken) zijn. De pijn kan op dezelfde locatie blijven maar kan ook steeds verschuiven. Het kan een enorme invloed hebben op uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld niet of minder kunnen werken, beperkt zijn in activiteiten ondernemen met het gezin of uw sociale contacten.

In de reguliere zorg wordt chronische pijn meestal bekeken vanuit het lichaam en bestempelt als nociceptieve pijn, pijn op basis van weefselschade. In het ziekenhuis krijgt u vaak op de pijnpoli een pijnblokkade en bij de fysiotherapeut werkt u aan oefeningen of het losmaken van het pijnlijke gebied.


 Inmiddels is het wetenschappelijk onderbouwd dat chronische pijn vaak een combinatie is uit meerdere domeinen. Dus niet alleen het lichaam. Maar meestal onbewust ook gedrag, emoties en gedachten. Door al deze domeinen in één traject te behandelen zien we een positief resultaat op uw kwaliteit van leven en de mate van pijn die u ervaart.


Vaak onderscheiden we hierin twee patronen.

  1. Mensen die last hebben van chronische pijn gaan overbelasten om te kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij.
  2. Mensen die last hebben van chronische pijn gaan de pijn vermijden en worden te weinig actief.

Hoe ziet de chronische pijnbehandeling van Fysiotherapie Overbeek eruit?

Het programma van Reducept wat u volgt duurt 7 weken. Elke week heeft u een afspraak op de praktijk. Dit programma bestaat uit een combinatie van pijneducatie, cognitieve gedragstherapie (CGT), mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en EMDR. Al deze behandelingen samen zijn wetenschappelijk bewezen effectief bij chronische pijn. Nu klinkt dit erg complex maar hoe ziet het er dan uit in de praktijk?

Het programma bestaat uit een combinatie van educatieve games op een Virtual Reality bril (VR bril), een werkboek waar u zelfstandig thuis enkele oefeningen in doorloopt. En daarnaast enkele coaching sessies met uw chronische pijn fysiotherapeut die aansluiten bij de VR behandelingen en het werkboek. Dit enkel maar in 7 sessies. Mocht het wegens omstandigheden niet mogelijk zijn om het programma in 7 weken af te ronden passen we in overleg met u de duur van het programma af op uw situatie. Na 7 weken ervaren de meeste cliënten een verbetering van 50-70% in hun dagelijks leven. Hierna heeft u voldoende tools en kennis om het geleerde zelfstandig verder toe te passen in uw dagelijks leven en verdere verbetering te bewerkstelligen. Indien nodig kunnen wij u hierin nog verder ondersteunen.

Onze behandelingen worden door onze cliënten beoordeeld met een 9.6.

Wilt u meer weten?

Over uw eerste afspraak of de behandeling? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of voor een eerste, laagdrempelige afspraak. We helpen u graag!

Heeft u vragen?

Locatie IJsselburcht

Locatie SportCity

Parkeren

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom onze locaties. Voor de hoofdingang zijn er een aantal parkeerplekken voor bezoekers. Mochten deze vol staan dan kunt u op een van de andere parkeerplaatsen parkeren. 


Toegankelijkheid

Onze locaties bevinden zich op de begane grond en is middels grote deuren en brede gangen rolstoelvriendelijk. Ook kunt u gebruik maken van de invalidentoilet.


Fysiotherapie aan huis

Indien u net geopereerd bent of u heeft in overleg met uw huisarts of specialist een indicatie voor fysiotherapie aan huis dan is dit mogelijk binnen een straal van 5km van de praktijk. Graag verzoeken we u dit tijdens het plannen van uw eerste afspraak aan te geven. Behandeling aan huis is alleen mogelijk wanneer er een indicatie voor aanwezig is.

De missie van Fysiotherapie Overbeek is om de kwaliteit van de fysiotherapie te verbeteren door middel van persoonlijk contact en door het bieden van resultaatgerichte fysiotherapie.

Maandag

8:00 - 21:00

dinsdag

8:00 - 21:00

Woensdag

8:00 - 21:00

donderdag

8:00 - 21:00

Vrijdag

8:00 - 17:00