Ons adres
IJsselburcht 3, Arnhem
Telefoonnummer
06 395 317 39
Mail ons
info@fysiotherapieoverbeek.nl
Openingstijden
Ma-Vrij 08.00-21.00u

Oedeemtherapie

In onze praktijk in Arnhem kunnen wij u middels oedeem fysiotherapie behandelen. Maar wat is oedeem precies, vraagt u zich ongetwijfeld af. Oedeem is een veelvoorkomend probleem waarbij er vochtophoping in het lichaam plaatsvindt. Hierdoor kan een lichaamsdeel opzwellen, met kwalijke gevolgen van dien. Oedeem komt voor in veel verschillende soorten en maten. De oedeem zoals hierboven is beschreven, maar bijvoorbeeld ook lipoedeem en lymfeoedeem. Heeft u hier last van? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een oedeem fysiotherapeut. In onze praktijk kunt u bijvoorbeeld terecht voor lymfedrainage, maar ook voor vele andere behandelingen.

Oorzaken van Oedeem

Als het gaat om oedeem, dan kunnen er veel oorzaken aan ten grondslag liggen. Een oorzaak van oedeem ligt bijvoorbeeld in hartfalen. Maar ook nierziekten, ondervoeding, oncologie of een slechte doorbloeding kunnen een oorzaak zijn. Onze oedeem fysiotherapeut richt zich allereerst op de oorzaken van de klachten. Het is belangrijk om daar veel aandacht aan te besteden, want alleen dan wordt er duurzaam resultaat geboekt. In onze praktijk in Arnhem stemmen we de behandeling af op de oorzaken van uw klachten, in plaats van enkel op de symptomen

Andere oorzaken van vochtophoping zijn ondervoeding of een slechte doorbloeding in uw lichaam. Maar het kan ook een veel directere oorzaak hebben. Ook na een operatie kan oedeem namelijk ontstaan. Wij kunnen u dus ook helpen bij revalidatie na ziekenhuisbehandelingen. Wij garanderen kwaliteit als het gaat om oedeem fysiotherapie.

Waar is de oedeem behandeling op gericht?

De behandeling van het probleem verschilt per persoon. Wij leggen de focus namelijk op de persoon en kijken wat de oorzaken zijn van uw problemen. Vervolgens kunnen we op basis van die vaststelling een juiste behandelingsmethode opzetten. Ons streven is om zo snel mogelijk de klachten te verminderen. Daarbij kunt u denken aan klachten door lymfoedeem, lipoedeem en veneus oedeem.

Wilt u meer weten?

Over uw eerste afspraak of de behandeling? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag zo snel mogelijk van uw klachten af.